Gegratineerde venkel met tomaten (2 porties)
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 tomaat
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel volkorenmeel
- ½ dl melk
- ½ bosje basilicum, gesneden
- 50 gram geraspte Gruyère
- beetje zout, peper en nootmuskaat
- beetje citroensap
Bereidingswijze
Was de tomaat en snijd hem in plakjes. Halveer de venkel en kook deze in 2 dl water gaar (kookvocht bewaren). Vet een ovenschaal in en leg de venkelstukken er om en om in. Verdeel daartussen de tomatenplakjes. Besprenkel alles met citroensap, daar overheen de basilicum. Verhit boter in een pan, voeg het meel toe en breng het al roerend aan de kook. Blus de saus af met het kookvocht van de venkel, voeg de melk toe en breng het opnieuw aan de kook. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de saus over de venkel en de tomaten. Strooi er de kaas overheen. Plaats de schaal 20 minuten in de oven op 200°C.